Dit koppel is in de wolken bij geboorte tweeling.. Maar dan komt de dokter binnen en zegt “Het Spijt me…”

Wanneer je de woorden “Het spijt me” hoort, volgt er gewoonlijk slecht nieuws.

In bepaalde gevallen, kan “Het spijt me” aankomen als een harde slag, aangezien de kans groot is dat je leven voor altijd verandert.

Wanneer het echtpaar Matt en Jodi Parry deze woorden hoorde in een ziekenhuis, zo’n zes jaar geleden, zonk het hart hen in de schoenen.

Het was de tweede keer dat ze kinderen zouden krijgen, en dus waren ze zowel zenuwachtig als gelukkig. Ze hadden reeds een gezonde zoon, en waren van plan om nog twee nieuwe engeltjes te verwelkomen in de familie: een tweeling.

Het geluk was jammer genoeg van korte duur, toen de geboorte een onverwachte wending nam.

Een dokter riep het paar apart in een kleine wachtkamer, en zei enkele woorden die hun wereld op hun kop zetten: “Het spijt me”.

Ouders Matt en Jodie waren kapot toen de dokter uitlegde dat bij hun te vroeg geboren tweelingdochtertjes, Abigail en Isobel, het syndroom van Down werd vastgesteld.

Het koppel had reeds een zoontje, Finlay, maar ze hadden lang geprobeerd om nog een baby te krijgen. Moeder Jodi had een miskraam gehad kort na de geboorte van Finlay, dus dacht ze dat ze goed voorbereid was voor alles.

Maar de woorden van de dokter verbijsterden haar.

Niet per se te woorden op zich, maar eerder de manier waarop ze werden gebracht. Volgens Jodi zei de dokter de diagnose in een manier waarop het leek dat het een “levenslange straf” was.

De tweelingdochtertjes werden te vroeg geboren en moesten op de intensieve zorgen liggen voor vier weken. Het zag er niet goed uit.

“Die dag voelde ik me niet als een moeder. Ik voelde me verloren en verward. Ik had geen goede hoop voor de toekomst. Ik dacht dat we heel ons leven lang als ouder zouden dienen,” legde Jodie uit.

Ga naar de volgende pagina voor de rest van dit indrukwekkende verhaal..