Ik ben nooit een super fan geweest van uien, ze zijn onwijs lekker maar er zijn veel meer nadelen. Ze laten me altijd huilen als ik ze aan snijden ben, en als ik ze dan bereid heb smaken ze lekker, maar ik kan de rest van de avond eigelijk tegen niemand meer praten.

waterlelie-uien

Maar nu is alles veranderd, alleen al hoe het resultaat eruit ziet geeft me de drang om dit vanavond nog uit te proberen. Bovendien is het veel gezonder dan als je ze bijvoorbeeld bakt of er uienringen van maakt. Blooming Onions, wel eens van gehoord? Dat is hoe ze heten en zijn onwijs populair in Amerika. Kijk en leer hoe je dit lekkere en zoete bijgerecht maakt.

Ik zou er persoonlijk nog iets meer olie en azijn bijvoegen als de uien eenmaal open zijn gesprongen en ze vervolgens nog even terug stoppen in de oven, omdat ik er altijd zeker van wil zijn dat ze extra lekker smaken! Ik vind het ook onwijs mooi hoe de uien er uiteindelijk als water lelies uit zien, perfect om op de barbecue te gooien als het mooi weer is!

Wat vind jij? Reageer hieronder: