Eindelijk is er duidelijkheid over het randje van een koffiefilter!

Of het nu Dolce Gusto, Senseo of Nespresso is. Veel mensen genieten ’s ochtends van een lekker bakje koffie. Voor sommigen gaat er niets boven een vertrouwd bakje filterkoffie. Hierdoor kun je je koffie makkelijk aanpassen naar je eigen smaak en de geur van een vers gezette pot die zich door je huis verspreidt is heerlijk. Maar nu komt de grote vraag waar niemand het antwoord op weet: Waar is he randje aan het koffiefilter voor?

Koffiedik

Om filterkoffie te kunnen zetten heb je een koffiefilter nodig om het koffiedik te scheiden van de koffie. Dit filter is uitgevonden door een uit Dresden afkomstige vrouw Melitta Bentz. Op 8 juli 1908 kreeg zij hier een patent voor. Ze kwam op het idee omdat ze zich ergerde aan het koffiedik dat in de koffie bleef zitten. Ze bedacht een papieren filter, gemaakt van vloeipapier dat ze uit het schoolschrift van haar zoon haalt. Dit legde ze in een metalen schaaltje waarin ze gaatjes had geprikt. Na een hoop complimenten te hebben gekregen van haar dameskransje, besloot ze er een patent op aan te vragen. In hetzelfde jaar startte ze haar eigen onderneming. En toen was het koffiefilter dat we nu nog steeds kennen geboren!

Proppen

Vaak proppen de meeste mensen het filter gewoon in het apparaat. Het lijkt hierdoor soms alsof het filter te groot is. Maar niets is minder waar, we doen dit massaal verkeerd! Heb jij ooit bedacht waarom er een randje om het koffiefilter zit? Door dit geribbelde randje te vouwen past het koffiefilter perfect in je apparaat. Meestal staat dit ook uitgelegd op de achterkant van de verpakking, maar wie leest dit nu nog? Voortaan past je koffiefilter altijd perfect in je koffiezetapparaat!

Wat vind jij? Reageer hieronder: