Ik ben niet de persoon die voor elk kwaaltje direct daar de dokter toe gaat, als ik een pijntje denk ik meestal dat dat gewoon een natuurlijk proces in het leven is. Ik sport bijna mijn hele leven al dus ik ben wel wat kwaaltjes gewend, en meestal gaan ze ook weer heel snel weg dus hoef ik mij nergens zorgen om te maken.

Maar toen ik deze foto’s tegenkwam, waarin uitgelegd staat hoe je jezelf kan behandelen tegen kleine pijntjes was ik toch echt wel even nieuwsgierig. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het hangen van een knijper aan mijn oor niet helemaal de behandeling was die ik in gedachte had… Maar na verder onderzoek bleek deze truc heel dicht bij acupunctuur te liggen, en als je erover nadenkt is dat ook best logisch.

De grote vraag is natuurlijk, werkt het? Hoe kan mijn oorlel ervoor zorgen dat ik geen pijn meer heb in mijn borst?

Nou.. Een dokter gespecialiseerd in oren en reflexen legt het uit: “elk oor staat in connectie met je hele lichaam en dus ook met je zenuwstelsel”. zegt Helen Chin Lui.

Uiteindelijk moet je het natuurlijk echt zelf ervaren, en dat is gelukkig niet zo moeilijk:

Elk nummer van de 6 hieronder staat in contact met groepen in je lichaam, als je op elke verschillende plek druk uitoefent kan het pijn verminderen.
oor-wasknijper

Het bovenste gedeelte van je oor staat in contact met je rug en schouders. Plaats de knijper daar voor ongeveer een minuut om spanning in je schouders te verlichten.
oor-wasknijper1

Het tweede gedeelte staat in contact met je organen, als je daar erg veel pijn in hebt moet je natuurlijk naar een dokter, maar als je een pijntje hebt dat dit het zeker verzachten.
oor-wasknijper2

Nummer 3 staat voor je gewrichten, knijp opnieuw met je vingers of wasknijper op de plek om pijn in je gewrichten te verminderen.
oor-wasknijper3

Nummer 4 staat in contact met je (neus) holtes, als je bijvoorbeeld verkouden bent moet je deze plek hebben.
oor-wasknijper4

Direct hulp bij pijntjes in je lichaam
Als je te lang met je pijntjes door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Fysio Almere is gespecialiseerd in onderrug pijn, kom even langs, maak vandaag nog je afspraak bij Fysio Almere!

Net boven je oorlel is het plekje dat in contact staat met je spijsvertering, knijp in dit plekje om bijvoorbeeld van je buikpijn af te komen maar ook voor als je misselijk bent.
oor-wasknijper5

En als laatste, je oorlel. Deze staat in contact met je “liefde”, waarvan ze zeggen dat het in contact staat met de belangrijkste onderdelen van je lichaam: je hart en hoofd. Gebruik dit plekje voor bijvoorbeeld hoofdpijn, het schijnt erg effectief te zijn!
oor-wasknijper6

Het is niet helemaal duidelijk wat acupunctuur precies met het lichaam doet, maar het is vrijwel zeker dat het een positief effect op het lichaam heeft. Vergeet daarom ook zeker niet deze handige tips te DELEN met mensen om je heen zodat ook zij misschien binnen de kortste keren minder pijntjes hebben!

Wat vind jij? Reageer hieronder: