In Australie is een epidemie gaande. Een vleesetende zweer maakt vele Australiërs enorm bang. De zweer verspreidt zich namelijk enorm snel in een staat genaamd Victoria.

In 2016 kregen 182 mensen de zweer, wat al 72 procent meer was dan ooit tevoren. Vorig jaar waren er 236 nieuwe infecties. De aandoening komt al langer in de deelstaat voor, maar het is onbekend hoe de zweer zich verspreidt.

Infectie vreet weefsel weg
De zweer begint meestal als een plekje op de huid die lijkt op een insectenbeet. Daarna gaat de infectie naar de vetlaag tussen de huid en de spieren, waarin het weefsel wegvreet voordat het uiteindelijk als een zweer weer naar de huid komt. Dat kan uiterst pijnlijk zijn (let op: schokkende foto).

Deskundigen denken dat de aandoening kan worden overgebracht door muggen of buidelratten. In het artikel luiden deskundigen de noodklok: er zou snel geld beschikbaar gemaakt moeten worden voor onderzoek. Een arts zegt tegen de BBC: “We hebben geen tijd om er lang over na te denken. De epidemie neemt angstaanjagende proporties aan.”

Lange behandeling
Patiënten zijn niet zomaar van hun zweren af, de behandeling duurt lang. De meeste patiënten hebben zes tot twaalf maanden nodig om de bacterie kwijt te raken. Daarna heeft nog een groot aantal mensen hersteloperaties nodig.

Wat vind jij? Reageer hieronder: