Chinese methodes hebben altijd iets magisch, we hebben al vaker geschreven over eeuwenoude Chineze technieken om beter voor jouw lichaam te zorgen en kwaaltjes te verhelpen. Jin Shin Jyutsu heeft een eeuwenoude methode aan ons uitgelegd waarbij jouw vingers het kernpunt zijn. Via het stimuleren van de vingers kunnen kwaaltjes in de rest van het lichaam worden verholpen. En het mooiste? Het duurt slechts een minuutje om dit te stimuleren, let goed op!

vinger

De techniek heeft hetzelfde effect als accupunctuur. Je stimuleert via een bepaald lichaamsdeel een ander lichaamsdeel en via de druk die je voelt wordt het gevoel in verband gesteld met verschillende organen. Hieronder wordt uitgelegd wat de belangrijkste technieken zijn per vinger.

Om te beginnen uiteraard de duim

vinger1

Door zacht de duim te masseren en rustig te trekken aan de duim kunnen snelle hartkloppingen en ademloosheid worden verholpen, de duim staat in verband met het hart en de longen.

De wijsvinger

vinger2

De wijsvinger staat in connectie met de buik, dus als je last van jouw buik hebt kun je het beste een minuut je wijsvinger masseren en zachtjes eraan trekken. Met de nadruk op zachtjes en met gevoel!

De middelvinger

vinger3

Zie wijsvinger, net zoals de wijsvinger staat de middelvinger in verband met de buik. Dus de middelvinger is voor meer nuttig dan mensen laten zien wat je van ze vindt!

De ringvinger

vinger4

Als je stress hebt of last van stemmingswisselingen is het een aanrader deze vinger rustig te masseren, zo’n 5 keer per dag en je zult snel resultaat zien!

Je pink

vinger5

De nieren en het hoofd hebben een connectie met de pink. De kleinste vinger is een hele belangrijke, druk redelijk hard op de vinger en masseer deze iets steviger dan de andere vingers. Je zult snel minder last hebben van hoofdpijn en de nieren.

Geweldige technieken ik doe het zo nu en dan en ik moet zeggen dat het me helpt. Het haalt natuurlijk niet alle problemen weg maar het helpt zeker mee! Like en deel als je dit aan de rest van de wereld wilt laten weten, het kan veel gedoe en doktersbezoekjes schelen!

Wat vind jij? Reageer hieronder: