Paul Daugherty uit Cincinnati, Amerika, wilde koste wat het kost ervoor zorgen dat zijn dochter Jillian wist dat hij zielsveel van haar houdt.

Jillian is een 26-jarige vrouw met het syndroom van Down, en op 27 Juni trouwde zij met haar geliefde Ryan. Maar voordat ze naar het altaar liep moest ze eerst de hartverwarmende brief van haar vader lezen.

”Alles wat in die brief staat heb ik haar wel eens geprobeerd te vertellen maar kon ik niet op deze manier.. Schrijven is makkelijker dan vertellen soms” verteld Paul Daugherty.

Hij verteld verder: ”Als je een kind hebt met zo’n ‘afwijking’ is alles wat je wilt horen: het komt allemaal goed. Maar in plaats daarvan zei iedereen altijd dat Jillian nooit een normaal leven zou kunnen leiden, dit raakte ons zo hard.. ”

We willen allemaal hetzelfde voor onze kinderen. Gezondheid, geluk en een stevig vermogen om de wereld te omarmen en ervan te genieten zijn niet het voorrecht van typische kinderen. Het streven hiernaar is het geboorterecht van elk kind. Ik maakte mij zorgen over jouw streven, Jillian, maar dat was niet nodig… Weet je nog wat jij volgens de mensen allemaal zou missen, Jills? Je zou nooit op een tweewieler rijden of aan sport doen. Je zou nooit kunnen studeren. Je zou al zeker nooit trouwen. En kijk nu eens naar jezelf!

Ik zou zeggen: geef je hele hart aan je verloofde, Ryan. Maar dat is logisch. Dat je lief en zacht voor hem moet zijn. Maar dat ben je al met iedereen die je kent. Ik wens je levenslang vriendschap en wederzijds respect toe, maar jullie zijn al tien jaar samen en die vriendschap en dat respect zijn al duidelijk aanwezig…

Ik kan je nu zien. De voorbereidingen zijn klaar, de deur zwaait open. Mijn kleine meid, helemaal in het wit, overschrijdt de drempel van nog maar eens een veroverde droom. Ik ben buiten adem, sta aan de grond genageld, volkomen in het moment. “Je ziet er mooi uit” is alles wat ik kan uitbrengen. Jillian bedankt me. “Ik zal altijd je kleine meid blijven”, zegt ze dan. “Dat klopt”, pers ik eruit. “Tijd om te gaan, we moeten nog een wandeling maken”.

Na de ceremonie vertrok het bruidspaar op huwelijksreis naar Hilton Head Island in de staat South Carolina. De vier ouders bleven in de buurt uit voorzorg. Maar ver genoeg zodat de pasgehuwden zelf konden beslissen wanneer ze hun ouders wilden zien.

Wat vind jij? Reageer hieronder: