Het is koud en diep in de winter. Huisjes worden flink gestookt en de hutspot staat op tafel, gezellig! Vlak voor het slapen gaan doen veel mensen de verwarming net even wat hoger en gaan dan lekker warm slapen, terwijl het buiten ijskoud is.. Herkenbaar?

Maar slapen in een warme kamer is super slecht voor je. Wist jij namelijk dat slapen in een koude kamer voor vele redenen beter voor je is? Wij hebben de feitjes even op een rij gezet om je te overtuigen.

1-warmte-slapen-696x348

Waarom is het slapen in een koude kamer nou beter voor je dan met de verwarming aan.

• Onderzoek toont aan dat er een directe verhouding bestaat tussen een warme kamer en slaapproblemen. Als je een te hoge lichaamstemperatuur hebt dan slaap je minder diep. Als je niet in diepe slaap komt wordt je vaker wakker en rust je dus niet goed uit.

• Dat is niet het enige wat slapen in een warme kamer met zich mee brengt. Je stofwisseling functioneert ook beter in een koude kamer. Om je lichaam op temperatuur te houden moet je lichaam calorieën verbranden.

• Slapend afvallen, dat klinkt velen als muziek in de oren. Maar een koude kamer brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo houdt slapen in een koude kamer je jong. Ja, geloof het of niet, als je lichaamstemperatuur daalt worden er meer hormonen door je lijf gestuurd. Zo ook het hormoon die ouder worden tegen gaan.

1-warmte-slapen-696x348

•Slapen met de verwarming aan, droogt de lucht in die ruimte ook uit. Deze droge lucht zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht verliest dan normaal tijdens slapen gebeurt. Dit kan leiden tot hoofdpijn en een extreem vermoeid gevoel.

Ben je overtuigd en slaap jij voortaan niet meer in een hete kamer?
Vergeet dit bericht dan niet te delen voor een betere gezondheid van vrienden en familie!

Wat vind jij? Reageer hieronder: