Zijn jullie klaar voor een mooi verhaal met een nog mooiere boodschap? Lees dan verder. Dit gaat over een rijke vader die zijn zoon mee op reis nam. Met deze reis wilde hij zijn zoon laten zien hoe het is om op te groeien zonder geld.

Hij naam zijn zoon mee naar het arme plattenland waar mensen woonden in slechte omstandigheden. Hij had verwacht dat zijn zoon erg geraakt zou zijn door de situatie maar hij begreep de les op een totaal andere manier. En hierdoor leerde uiteindelijk de vader iets van de zoon. Lees de prachtige les hieronder.

schuur

Ze brachten een paar dagen en nachten door op een boerderij bij een familie die een stuk armer is dan de familie van de jongen en zijn vader. Nadat ze weer thuis waren na de reis vroeg zijn vader wat hij van de reis vond. “Het was fantastisch pap!“ antwoorde zijn zoon. “Heb je gezien hoe arm mensen kunnen zijn?” vroeg zijn vader. “Oh jawel hoor,” zei de zoon. “Dus wat heb je geleerd van de reis?” vroeg de vader.

De jongen antwoordde, “Nou ik zag dat wij nu maar een hond hebben en zij hebben er maar liefst vier. Ons zwembad reikt tot de helft van de tuin maar zij hebben een rivier waar geen einde aan komt. Wij hebben een mooie grote tuin maar zij hebben maar liefst enorme velden om te spelen met z’n allen. Wij kopen eten in de supermarkt maar zij verbouwen het gewoon zelf. En wij hebben een enorm hek maar daar beschermen de families elkaar.”

Wij hebben tuinverlichting opgehangen en zij hebben ’s nachts de sterren. Onze veranda reikt tot de voortuin en zij hebben de hele horizon. Wij hebben een klein stukje land om op te leven en zij hebben velden die verder gaan dan onze ogen kunnen zien. Wij kopen ons eten, maar zij verbouwen het zelf. Wij hebben muren rondom ons erf om ons te beschermen, maar zij hebben vrienden die hen beschermen.”

De vader wist niet waar hij het zoeken moest en was sprakeloos. De zoon voegde tot slot nog toe: “Het heeft me laten zien hoe arm wij eigenlijk zijn.”

Te vaak kijken we naar de spullen die we hebben in plaats van het geluk en de dingen die echt belangrijk zijn. En iedereen heeft een andere perceptie van rijkdom. Wat een mooie en wijze les! Deel als je het hiermee eens bent!

Wat vind jij? Reageer hieronder: