Niets is zo frustrerend als doodop zijn en toch niet kunnen slapen. Vooral als dit te wijten is aan degene naast je, die klinkt alsof hij of zij uit alle macht een bos probeert om te zagen. En vrouwen, wij zijn heus niet de enige die zich hier schuldig aan maken!

Snurken is één van de grootste problemen war koppels tegenaan lopen, zegt Steven Zorn, lid van de American Board of Sleep Medicine. “De helft van de mannen en 25 procent van de vrouwen snurken.

En dat vormt een groot probleem voor hun bedpartner”, legt hij uit. “Je kunt snurken onderverdelen in twee categorieën: simpel snurken, het resultaat van factoren uit de omgeving, en slaapapneu, wat een stuk serieuzer is.”

Volgens onderzoek van UC Berkeley kan een nachtje slecht slapen ervoor zorgen dat koppels overdag meer ruzie maken. Hoogtijd voor een passende oplossing om te voorkomen dat jullie straks ruziemaken over wie het bed krijgt in plaats van wie er slecht in slaapt. De basis van snurken begint bij een goede gezondheid. Neem dus dagelijks de benodigde vitamientjes in! En om daar een handje bij te helpen hebben onze vrienden van het YouTube kanaal Handig een passende oplossing voor ons bedacht!

Wat vind jij? Reageer hieronder: