Over de hele wereld proberen de meeste gemeentes ervoor te zorgen dat hun dorp, stad of buurt vernieuwend blijft of dit nou buurten zijn waar veel criminaliteit is, veel op neer wordt gekeken door andere buurten, heel arm is of door iets anders een slechte naam heeft gekregen je moet als gemeente er het beste van maken om verandering te brengen in je district.
De buurt ‘’Las Palmitas’’ in de stad Pachuca, Mexico is zo’n buurt die het roer compleet heeft omgegooid, het resultaat is niet alleen hartverwarmend maar ook nog eens prachtig om te zien. Het is misschien eventjes wennen maar ik weet zeker dat dit de enige buurt is die er nu zo uit ziet!

RBS

Pas anderhalf jaar geleden begon de jongeren organisatie ‘’Germen Crew’’ met het project; ‘’El Macro Mural Barrio de Palmitas’’. Het doel was hierbij cultuur, kunst en samenwerking te combineren. Ze wilde iets maken wat bij positief bij zou dragen aan de reputatie van de buurt.
Het project, wat in samenwerking ging met de inwoners van de buurt, moest er niet alleen voor zorgen dat het er vrolijker uit ging zien. Nee, een ander doel van het project was dat de inwoners van Las Palmitas op deze manier ook trotser zouden worden op hun woningen en de buurt.

Wat een gaaf project met een nog mooier resultaat! Scroll snel door naar beneden om foto’s te zien van deze ‘’regenboog buurt’’!

Germen Crew is een jongeren organisatie in Mexico die door middel van verf en graffiti buurten met een slechte naam helpt

RBS1

De leden van Germen Crew hebben de afgelopen 14 maanden wel 209 huizen in Las Palmitas, Pechuca, Mexico geschilderd!

Het project werd gesponsord door de overheid. Ze hebben wel meer dan 450 families (rond de 2000 mensen) een compleet nieuwe buurt gegeven!

RBS3

Het gebied is getransformeerd in een vrolijke, kleurrijke, regenboog achtig ‘’canvas’’ van wel meer dan 5 vierkante meter. Dit maakt het één van de grootste muurschilderingen ter wereld!

Het geweldige project brengt de inwoners bij elkaar door creativiteit en kunst.

Volgens projectleider Enrique Gomez was het ook de bedoeling om het negatieve beeld van de criminele buurt op deze manier te doen veranderen.

RBS6

‘’Mensen veranderen echt!’’ zegt Enrique tegen de krant The Guardian. ‘’Ze veranderen en groeien mee, er is al veel meer saamhorigheid. De inwoners nemen de veiligheid van de buurt inmiddels in eigen hand en dat verschil merk je.’’

Met de hulp van locale inwoners en bouwvakkers hebben zij deze muurschildering weten de realiseren, prachtig!

RBS8

In het begin ging het wat moeizaam, niemand zat er op te wachten dat hun huizen werden beklad. Nu kijken ze dat wel anders op, iedereen is dol op de metamorfose!

RBS9

‘’Het is heel dankbaar werk’’ zei Alfonso Reyes, een bouwvakker die mee hielp, tegen de krant. ‘’In de ochtend wordt je wakker, kijk je om je heen en is het adembenemend om zo veel kleuren te zien. Als je over straat loopt is het geweldig om te zien hoe de buurt is opgeknapt!’’

RBS10

Wat vindt jij van de metamorfose? Laat het weten en deel dit kleurrijke bericht op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: