Perfecte ouders en perfecte families bestaan nou eenmaal niet. Zelfs vaders en moeders hebben wel eens een pauze nodig van hun kinderen, en dit is volkomen te begrijpen.

kind

Bijna iedereen kijkt wel eens op zijn/haar mobieltje, gewoon om even aan het dagelijks leven te ontsnappen. Er wordt dan even snel een berichtje naar een vriend of vriendin gestuurd, of er wordt even snel iets op Facebook gepost. Dit lijkt allemaal heel onschuldig maar in werkelijkheid brengt het verrassend veel schade toe. Voor kinderen is dit namelijk heel belangrijk. Indien kinderen zien dat hun ouders meer aandacht besteden aan hun telefoon dan aan hen, heeft dit een grote invloed op ze.

Bij een kleuterschool in Houston werd dit gedrag vaak bij ouders geconstateerd wanneer ze hun kinderen op kwamen halen. Dit was heel naar om te zien en het werd dan ook gezien als een slechte ontwikkeling. Als reactie hierop werd er een briefje op de deur geplaatst om de ouders in te laten zien dat ze hun kinderen meer aandacht zouden moeten geven dan hun mobiele telefoon.

Moeder Juliana Farris Mazurkewicz zag het briefje op de deur hangen toen ze net haar kinderen op ging halen. De tekst had een grote invloed op haar en ze besloot dan ook om het briefje te delen op Facebook. Dit stond er op het briefje:

phone

“Je haalt je kind op!
Doe dan je mobiel uit !!!!
Je kind is blij je te zien! Ben je ook blij om je kind te zien??
We hebben gezien dat kinderen probeerden om hun ouder hun werkjes te laten zien, maar de ouder was aan de telefoon. We hebben een kind horen zeggen: ‘Mama, mama, mama … ” maar de ouder had meer aandacht voor de telefoon dan voor hun eigen kinderen.
Het is verschrikkelijk.
Stop ermee de hele tijd naar je telefoon te kijken!!”

Het bericht van Juliana ging ontzettend snel viraal. Binnen een week was het bericht al meer dan 1.300.000 keer gedeeld1

Natuurlijk zijn er ouders die boos waren over de harde toon van het briefje, waarschijnlijk was het te confronterend voor hen. Echter zijn vrijwel alle andere reacties zeer positief.

“Ik vond het fantastisch, het zette me echt aan het denken.” zei Juliana.
Dit zou voor iedereen een waarschuwing moeten zijn om eens offline te gaan en om gewoon meer tijd en aandacht te besteden aan onze kinderen en andere mensen die we liefhebben!

DEEL dit bericht met je vrienden en familie op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: