Brazilië het land van samba, prachtige stranden, carnaval en mooie vrouwen. Helaas kent Brazilië ook een duistere kant. Armoede. Het verschil tussen arm en rijk is bijna nergens in de wereld zo groot als in Brazilië. De krottenwijken zijn naast de villawijken gebouwd en wanneer de villawijk een tekort aan water heeft sluiten ze de enige watertoevoer van de krottenwijk af voor de rijke mensen.

In Brazilië leven veel straatkinderen. Kansarm en vaak ook al crimineel op jonge leeftijd. Ze hebben geen keuze.
Voor het WK in Brazilië een aantal jaar geleden verdwenen duizenden straatkinderen in de straten van Rio de Janeiro. Tot op de dag van vandaag heeft de Braziliaanse regering geen antwoord gegeven op de vraag; “waar zijn deze kinderen gebleven?”
Helaas kan iedereen dit antwoord wel invullen voor zichzelf.

De regering had zijn doel bereikt. Tijdens het WK was de armoede haast niet zichtbaar in steden als Rio de Janeiro. Helaas komen er nu steeds meer straatkinderen bij. Kinderen die uit de krottenwijk in de stad komen opzoek naar eten, onderdak en drugs.

Door de armoede worden ook veel kinderen achtergelaten door hun ouders. Zoals te zien is in het volgende filmpje.

Te zien is hoe een peuter wordt achtergelaten door beide ouders in een winkelcentrum. De kleine peuter probeert nog achter zijn ouders aan te lopen, maar tevergeefs. De ouders worden wel snel opgepakt door de een oplettende bewaker die meteen de politie in schakelt. Het is in Brazilië geen uitzondering dat kinderen worden achtergelaten met de hoop dat zij een beter leven tegemoet gaan. Dit is een groot probleem in Brazilië maar wordt door de regering ontkent.

Wat vind jij? Reageer hieronder: