Leeftijd zegt niets, Edna Mitchell (87) is hier het voorbeeld van ze is in de Amerikaanse staat, Maine, de oudste reddingswerkster die nog steeds in dienst is! Hoewel ze haar diploma haalde in 1978 heeft Edna altijd als vrijwilligster gewerkt voor de brandweer van Liberty, Maine.
Edna beweert dat ze alles heeft gezien, van moeders midden in een bevalling tot een reddingsoperatie tijdens hartje winter waar iemand vast zat in de sneeuw.

87jarigeheld

Haar meest recente reddingsactie was een verongelukte auto waarbij de passagier beklemd vast zat. ‘’Ik sprong de greppel in om zo snel mogelijk het hoofd van het slachtoffer te kunnen stabiliseren. Iemand was mij net voor, gelukkig maar want snelheid is de sleutel tot iedere succesvolle redding!’’ Edna werkt bij de Spoed Eisende Hulp (SEH), toen ze 65 jaar werd weigerde ze met pensioen te gaan. Zelf vind ze dat 65 een leeftijd is waar mensen meteen aannemen dat je te oud bent om te werken, onzin! Ze vond dat levens redden belangrijker is dat met pensioen gaan, zeker als je fysiek en mentaal nog in staat bent je werk zorgvuldig te doen!

Bekijk het filmpje! (Engels)

Haar toewijding en passie voor het redden van levens hebben twee kleindochters van haar geïnspireerd, ook zij werken nu voor de Spoed Eisende Hulp. Leeftijd zegt niet, zo blijkt maar weer. Denk jij hier ook zo over? Deel dit bericht dan met je vrienden en familie op Facebook.

Wat vind jij? Reageer hieronder: