De Franse Jeanne Lousie Calment was de alleroudste persoon ooit ter wereld. Dit zijn de tips die zei heeft nagelaten om lang te leven..
Ik denk dat ik niet de enige ben die droomt van een heel lang en gezond leven, de mensen worden ook steeds ouder. In 1980 waren er zo’n 378 miljoen mensen die ouder waren dan 60. Er wordt geschat dat tegen 2050 gemiddeld 2 miljard mensen ouder dan 60 zullen zijn.
Van een gezonde levensstijl wordt aangenomen dat je zo het langste zal leven, toch zijn er ouderen die andere trucs hebben om zo oud mogelijk te worden.

Bijvoorbeeld Jeralean Talley uit Amerika, zij was de oudste persoon op de wereld tot 17 juni. Haar geheim lag in het eten van veel varkensvlees.
Of Mark Behrands, die 110 jaar oud werd, hij zei dat je iedere dag een biertje moet drinken.
Jeanne Louise Calment is de oudste persoon die ooit heeft geleefd, zei werd 122 jaar en 164 dagen oud. Ze was geboren in 1875 en overleed in 1997.

1

Jeanne was geboren in Frankrijk en woonde haar hele leven in het dorpje Arles. Om even in perspectief te brengen hoe lang zij heeft geleefd: ze werd een jaar geboren voor Alexander Graham Bell de telefoon patenteerde en was 14 jaar oud wanneer Alexandre Gustaf Eiffel de Eiffeltoren bouwde!
Jeanne had het lange leven niet van een vreemde, haar moeder werd 86 jaar oud en haar vader 93.
Jeanne Louise heeft een kalm leven gehad, ze trouwde een rijk man en speelde veel tennis, zwom vaak en reed veel op de fiets. Ze speelde piano en hield ervan om naar opera’s te gaan.

2

Ze had ook een dochter, Yvonne. Maar Jeanne Louise leefde zo lang dat ze haar man, haar dochter en zelfs haar kleindochter overleefde. Haar man overleed in 1942 wanneer hij kersen at die over datum waren, volgens de New York Times.
Jeanne Louise leefde in Arles en was altijd bezig tot de laatste dag van haar leven. Toen ze 85 jaar was schermde ze nog en ze stopte pas met fietsen toen ze 100 jaar oud was!

3

Mevrouw Calment begon op haar 21e met roken en stopte pas toen ze 116 jaar was!! Ze stopte niet omdat ze bang was dat het haar dood zou worden, nee, ze stopte omdat haar ogen hard achteruit gingen en ze steeds moest vragen of mensen haar sigaret wilden aansteken. Dat vond ze te vervelend worden!

4

Het verhaal van Jeanne Louise heeft al duizenden mensen geïnspireerd. Voor dat ze overleed heeft ze nog wat tips gegeven voor een goed en lang leven namelijk: Lach zoveel je kunt, eet iedere week èèn kilo chocolade en smeer zo nu en dan je huis in met olijfolie.
Dit is Jeanne Louise op haar 122e verjaardag!

5

Wat een inspirerende vrouw! En een kilo chocola per week? Daar zeg ik geen nee tegen! Vond je dit ook leuk? Vergeet dit artikel dan niet te delen op je Facebook pagina!

Wat vind jij? Reageer hieronder: