Het blijkt dus dat een goede dagcrème niet altijd duur hoeft te zijn. Waarschijnlijk heeft iedereen wel een potje dagcrème in zijn badkamer staan. Je hebt ze heel duur maar ook heel goedkoop.Maar de vraag is dan altijd: als de crème duurder is is de crème dan ook beter? Wat een feit is is dat elke crème je volgens de beschrijving gouden bergen bezorgt: een zachte, egale huid zonder pukkels en met een stralende teint.

Hoe duurder, hoe magischer lijkt het soms wel! De Belgische consumentenbond besloot om dat is even te testen. Is de duurste crème wel het beste? Verassend genoeg kwam de allerduurste crème het slechtst uit de test. Maar wie heeft er dan gewonnen? Een potje van twee en een halve euro! Zo zie je maar weer dat het duurste niet altijd het beste hoeft te zijn.

Test-Aankoop, de Belgische consumentenbond, testte 16 dagcrèmes op verschillende eigenschappen zoals geur, textuur, vettigheid, zachtheid en hydratatie.

De uitslag hiervan was vrij opvallend. Het potje van de kruidvat die maar slechts 2,48 euro kost kwam het beste uit de test. Wat het meeste opviel uit de test was dat de 265 euro kostende crème van luxemerk La Mer helemaal onderaan de ranglijst is geëindigd.

Wij weten voortaan wel wat we ons ons gezicht smeren als we een dagcrème nodig hebben. En jij?

Wat vind jij? Reageer hieronder: