Water drinken zou ontzettend gezond moeten zijn. Het is van haast ieder dieet wel een vast onderdeel, want ‘je wordt er slank van’. Maar pas op, teveel water drinken kan levensgevaarlijk zijn.

Water. Je valt er niet echt van af, maar het voorkomt wel dat je dingen drinkt die vol calorieën zitten. Er worden door afvalgoeroes echter heel wat meer magische werkzaamheden aan water toegeschreven. Het vele water zou zo lekker gifstoffen afvoeren uit het lichaam en bovendien, als bijkomend voordeel het hongergevoel verminderen door een vol gevoel te geven. Er worden steeds vaker vraagtekens gezet bij het nut van het bijna dwangmatig inemen van overdreven veel liters water, maar dat het ook nog levensgevaarlijk kan zijn, weten weinig mensen.

Nog niet zo lang geleden bezweek een Amerikaanse vrouw, Jacqueline Henderson, aan een overdosis – jawel – water. Henderson volgde enkele weken voordat ze overleed een crash dieet waarbij ze 12 weken lang slechts 500 calorieen per dag mocht inemen. Bedenkt hierbij dat de aanbevolen dagelijkse iname van calorieen voor vrouwen staat op 2000. Nou klinkt dit dieet al niet heel betrouwbaar, gezien het feit dat er drie maanden lang consequent te weinig voedingstoffen en energie binnenkomen, maar deze vrouw heeft het met haar leven moeten bekopen toen ze naast dit dieet ook nog eens heel veel water dronk. Na een mager ontbijt met een reep en een vloeibare lunch sloeg Henderson binnen twee uur vier liter water achterover. Toen ze zich snel daarna niet zo lekker voelde zakte ze in elkaar in de badkamer en overleed. De doodsoorzaak werd vastgesteld als zwelling in de hersenen door een teveel aan water.

Wat vind jij? Reageer hieronder: