Of je nu oud of jong bent, je hebt vast wel eens UNO gespeeld. Dit gezellige familiespel is tientallen jaren geleden komen overwaaien uit Amerika. Bij dit spel is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk je kaarten weg speelt, dit lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan: het spel heeft een hoop pestkaarten waardoor jou plannetje nooit zal lopen zoals je gehoopt had.

Toch zit er één regel in het spel die waarschijnlijk iedereen tot nu toe niet heeft toegepast bij het spelen van UNO.

Spelregels

Iedereen speelt Uno eigenlijk zonder de spelregels echt door te lezen, het lijkt dan ook een erg makkelijk spelletje. De Amerikaanse LaToya McCaskill Stallings kon er niet zo goed tegen dat ze regelmatig verloor en besloot daarom de spelregels eens goed door te lezen. Hier kwam ze er achter dat de ‘+4’ kaart niet zo maar opgegooid mocht worden, dit is wat ze op haar Facebookpagina zet: “Het heeft me 35 jaar op deze aarde gekost om te beseffen dat ik UNO verkeerd speel.”

+4 kaart

De +4 kaart is misschien wel de meest beruchte kaart van heel het spelletje: het zorgt er voor dat je vier extra kaarten moet pakken, dit kan erg hard aan komen. Volgens de spelregels mag je namelijk enkel deze kaart leggen als je helemaal geen andere kaart kunt leggen. Betrap je iemand erop die dit toch stiekem probeert te doen? Dan moet diegene zélf vier kaarten pakken. Ha! Dat is nog eens een verbetering van het spel!

Wat vind jij? Reageer hieronder: