Er zijn weer neppe mails in de omloop, zogenaamde Phisingmails. Let dus goed op! Netflix gebruikers krijgen mailtjes waarin staat om hun abbonementsgegevens bij te werken. Dit is grote onzin!

Via een link in de e-mail word je doorgestuurd naar een pagina die van Netflix lijkt te zijn, en waar om je betalingsgegevens en BSN-nummer wordt gevraagd.

gettyimages-469717318-e1484662787996

Zodra je deze gegevens hebt achtergelaten, word je doorgestuurd naar de échte website van Netflix. Wij namen contact op met Netflix. Zij konden het bestaan van de mails (nog) niet bevestigen, maar: “Wij nemen de veiligheid van onze leden heel serieus en nemen een groot aantal maatregelen om frauduleuze activiteiten op te sporen. Helaas komt phishing nu eenmaal voor op het internet en proberen fraudeurs je via populaire merken als Netflix te verleiden tot het delen van persoonlijke informatie.”

Let dus goed op:
Netflix: “Leden die meer willen weten over hoe ze hun persoonlijke informatie veilig bewaren en hoe ze phishing tegen kunnen gaan, kunnen kijken op Netflix.com/security of contact opnemen met de klantenservice.

Wat vind jij? Reageer hieronder: