Alzheimer is een vreselijke ziekte voor de mensen die er aan lijden.. Maar ook de mensen in de omgeving kunnen er enorm veel pijn van hebben, misschien zelfs wel meer.

Voor familieleden en vrienden is dit een pijnlijke periode, vooral als het geheugen elke dag minder wordt. Ted McDermott maakte dit ook mee met zijn vader. Maar Ted was vastberaden en besloot in actie te komen, hij moest hier iets op bedenken want hij miste zijn vader enorm.

alzheimer

“Mijn vader is zijn hele leven zanger en entertainer geweest. Het is een echt karakterpersoon en houdt ontzettend van zingen.” aldus Ted. “Maar toen hij eenmaal begon te vergeten wie ik en mijn moeder waren, begon hij agressie aanvallen te ontwikkelen. Dat was het punt waarop ik wist dat er iets moest gebeuren.”

Ted heeft soms door dat zijn vader even weg is en zet dan direct zijn favoriete muziek op. Zijn vader krijgt direct herinneringen en ze zingen samen. Dit soort momenten zijn goud waard en geeft enorme liefde en motivatie.

Deze simpele truc kan de band weer terug brengen en het is een tip voor anderen in deze situatie. Ted en zijn vader gaan een heel album opnemen samen en 25% van alle opbrengsten gaan naar het Alzheimer fonds! Geweldig, keep up the good work!

Wat vind jij? Reageer hieronder: