Het kan best vervelend zijn om een krenterige partner te hebben. Mensen zijn uiteraard vrij om hun geld uit te geven op de manier ze dat willen, maar in een relatie is dat heel anders. In dat geval moet je compromissen sluiten en je een beetje aan elkaar aanpassen. Dit is zo’n verhaal!

Er was eens een man die zijn hele leven hard had gewerkt en al zijn geld had gespaard. Hij was echt een gierigaard als het op zijn geld aankwam. Hij hield meer dan wat ook van geld en vlak voor hij overleed zei hij tegen zijn vrouw: “Als ik sterf, wil ik dat je al mijn geld in een doos verzamelt en het in mijn kist legt. Ik wil al mijn geld namelijk naar het hiernamaals meenemen.”

Dus hij liet zijn vrouw dit plechtig beloven.

Hij werd in zijn kist gelegd en de vrouw zat helemaal in het zwart naast een vriendin op de banken. Toen de begrafenisplechtigheid ten einde liep, vroeg ze de lijkdragers om even te wachten voor de kist in de diepte te laten zakken.

Ze had een schoenendoos bij zich en legde dit in de kist naast de man. Toen lieten de begrafenisondernemers de kist zakken.

Haar vriendin zei: “Ik hoop dat je niet zo gek was om al het geld bij die gierige man daar te stoppen.”

Ze zei: “Ja hoor. Dat had ik hem beloofd. Ik ben een goede christen, ik kan niet liegen. Ik had nu eenmaal beloofd om al ons geld samen met hem te begraven.”

“Je gaat me toch niet vertellen dat je elke cent bij hem hebt begraven?

“Dat deed ik zeker”, zei de vrouw. Ik nam het allemaal samen en plaatste het op een bankrekening op mijn naam en ik schreef hem een cheque.

DEEL als je gelachen hebt!

Wat vind jij? Reageer hieronder: