De zomer is een zwaar seizoen voor huisdieren, en al helemaal voor katten. Het is moeilijk om je lichaamstemperatuur onder controle te houden op een warme zomerdag wanneer je een vacht hebt!

Voor de meeste honden is de makkelijkste oplossing meestal het vullen van een klein badje zodat ze daar lekker kunnen afkoelen. Maar voor de iets kleinere huisdiertjes is er toch iets meer creativiteit nodig. De meeste katten houden niet echt van een frisse duik. Hun specialisme ligt meer op het zoeken naar eten, en zullen er alles aan doen om hun nieuwsgierige missie te voltooien.

katten-ijsbal

Dit baasje in Japan kwam met een briljant idee om alle wensen van een kat te vervullen: een gigantische ijsbal! Ze vulde een ballon met water, stopte het in de vriezer en verwijderde de latex. Daarna legde ze de bevroren ijsbal in een ovenschaal zodat de katjes op onderzoek konden gaan. Het duurde niet lang voordat ze eraan begonnen te kauwen, likken, en spelen. Ze proberen er zelfs voor te zorgen dat het ijs smelt, zodra ze beseffen dat het ook kan fungeren als een handig poot-badje.

De kitten van de familie is vooral gefascineerd. Hij houdt ervan om het ijs aan te raken zodat de bol draait, en klimt zelfs de glazen schaal in om nog dichter bij zijn nieuwe beste vriend te komen.

Vond je dit net zo fascinerend als de katjes? Vergeet dan zeker niet dit geweldige filmpje te delen met je vrienden.

Wat vind jij? Reageer hieronder: