Twintig jaar geleden vond Sue McKenzie, een 64 jarige dame, iets bijzonders in de buurt van haar huis.
Een zwart-witte kat miauwde in de regen voor hun deur.. Haar hart brak en ze besloot, ondanks tegenstribbelen van haar man, de kat in huis te nemen. Ze gaf hem eten en vanaf dat moment was de kat een deel van hun familie. Maar twintig jaar later betaalde de kat haar meer dan terug.. Dit is het bijzondere verhaal van Tom, de kat.

buld11

In de eind jaren 90 nam Sue McKenzie de kat in huis en noemde hem Tom. Ze hadden meteen een sterke band en konden het geweldig met elkaar vinden. Tom was wel erg zelfstandig en was heel vaak in de tuin te vinden.

follows1

Afgelopen jaar verraste Tom Sue met zijn veranderde gedrag.. Tom wilde opeens dichter bij Sue zijn dan ooit, op een manier zoals ze dat nooit had verwacht. Tom werd erg afhankelijk en elke keer was hij op zoek naar een plek op haar rechterschouder. Sue begreep er in eerste instantie helemaal niks van.

follows1

Tom werd erg afhankelijk en wilde haar constant aanraken. Hij deed dit 2 weken lang en maakte Sue helemaal gek met zijn gedrag. Ze was bang dat er iets ergs met hem aan de hand was.. Maar eigenlijk wilde Tom juist haar iets vertellen.
sue99

Sue nam haar 20-jarige vriend mee naar de dierenkliniek maar was in shock toen ze te horen kreeg dat hij kerngezond was. Ze was natuurlijk blij, maar was wel erg benieuwd wat er dan aan de hand was.

De dokter vertelde dat Tom haar misschien iets wilde vertellen. Sue, werkende als verzorgster, dacht dat ze haar lichaam als geen ander kende.. Maar de woorden van de dokter spookten door haar hoofd. En opeens wist ze wat het was. Ze voelde pijn aan haar sleutelbeen en het bleek een vorm van kanker te zijn in haar lymfestelsel..

hefy11

De diagnose werd in Augustus 2014 gesteld en ze werd direct behandeld. Na 7 chemo’s was ze weer helemaal de oude en herenigd met Tom. Ik wist altijd al dat katten een zesde zintuig hadden voor dit soort dingen.. Wat mooi zeg!

sue11

Wat vind jij? Reageer hieronder: