Alle kinderen genieten van een leuk kinderpartijtje. Het is de ideale gelegenheid om met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen, en om even lekker hun gang te kunnen gaan. En als het weer dan ook nog eens meezit, dan is een springkasteel de ideale middel om de kinderen dit plezier te gunnen.

Deze grote opblaasbare kastelen, komen in allerlei vormen en maten en zijn perfect om de kinderen bezig te houden terwijl de ouders even kunnen relaxen en kunnen bijpraten. Echter had het spelen op een springkasteel voor één jongetje schokkende gevolgen.

Brenda Sanderson was samen met haar twee zoontjes op een afstudeerfeestje, waar ze omgeven werden door vrienden en familie. Ze hadden zelfs een springkasteel, waar de kinderen konden spelen en haar twee zoontjes maakten hier goed gebruik van.

Twee dagen na het afstudeerfeestje kreeg haar 10-jarige zoontje allemaal plekjes op z’n huid, en ze werd zo bezorgd dat ze hem meteen naar de dokter bracht.

Toen de doktoren dit jonge jongetje onderzochten, ontdekten ze dat de plekjes door een stafylokok infectie waren ontstaan. De infectie was afkomstig van een bacterie die in het springkasteel werd gevonden. Dit kan gebeuren wanneer de springkastelen niet goed schoon worden gemaakt.

Volgens de doktoren, kan elke open wond of snee een risico zijn, op het moment dat de bacterie in het springkasteel aanwezig is.

Bekijk nu de video hieronder om meer te weten te komen over dit potentiële gevaar, tijdens een aflevering van de talk show “The Doctors”:

Wat vind jij? Reageer hieronder: