Hoe zou jij er als een Hollywood ster uitzien? of hoe zou je eruit zien als je van het andere geslacht zou zijn? Of als je gepensioneerd bent?

Heb jij een hevige drang om het antwoord op deze vragen te weten? Wees dan gerust, want daar kun je nu bij Facebook voor terecht. De social media site kan je inderdaad je uiterlijk in bepaalde scenarios schetsen, en de meeste mensen zijn hier razend enthousiast over.

Echter, is het dit niet alles wat het lijkt. Want de bedrijven achter deze testen zijn in meer geïnteresseerd dan alleen de filters die ze over je gezicht heen halen.

Volgens de Zweedse Metro, zit er een Duits bedrijf genaamd Social Sweethearts achter het zogeheten Nametests.com; de nieuwe viral app die je waarschijnlijk al vaak voorbij hebt zien komen op je tijdlijn.

Je moet jezelf altijd deze vragen stellen, “Wat krijgt het bedrijf ervoor terug?”, en “Is het dit waard?” Als mensen zich hier beter van bewust zouden zijn, dan zou de uitbuiting van persoonlijke informatie door bedrijven ook aanzienlijk vermindert worden!

Dus, misschien is het beter als je de volgende keer er wel twee keer over nadenkt voordat je jou persoonlijke informatie weggeeft.

Deel dit artikel met al je vrienden, zodat zij ook gewaarschuwd zijn. Als we ook maar één persoon kunnen redden die zijn persoonlijke informatie anders zomaar weggegeven zou hebben, dan is het het al meer dan waard!

Wat vind jij? Reageer hieronder: