Waarschijnlijk ken je groene zeep vooral van je opa en oma die dit bij de wasbak hadden staan, maar wist je dat je deze zeep nog steeds kan kopen en dat dit erg nuttig kan zijn voor verschillende dingen?

Van nature werd de zeep geproduceerd van hennepolie waardoor het een groene kleur kreeg. Tegenwoordig gebruiken ze vooral natuurlijkere, plantaardige producten als koolraapolie of sojaolie. Een pot groene zeep kost maar 70 cent en dit is wat je er allemaal mee kan doen:

Wanneer je gras- olie- of smeervlekken in je kleding hebt kan je ze insmeren met groene zeep voordat je het in de wasmachine doet. Ze zullen volledig verwijderd zijn na het wassen!
Je tegels zullen weer brandschoon zijn wanneer je ze insmeert met groene zeep. Los een beetje zeep op in warm water en borstel ze hiermee schoon. Voor optimaal resultaat spoel je het daarna af met warm water.
Meng een beetje groene zeep en soda poeder op in een emmer kokend water, giet dit in de wc en laat het even intrekken. Na een half uur schrob je het toilet goed af met een plastic borstel en laat je het een nacht rusten. Wanneer je de wc de volgende dag doorspoelt zal je wc brand schoon zijn!
Met groene zeep haal je vieze vlekken van je muur wanneer je bijvoorbeeld een insect dood hebt geslagen.
Vieze vlekken, bijvoorbeeld vetvlekken, krijg je erg eenvoudig van het hout af met groene zeep.

Heb jij nog meer tips om groene zeep te gebruiken? Laat ze ons weten in de reacties!

Wat vind jij? Reageer hieronder: