Maak kennis met deze bijzondere husky, Kane, en zijn geweldige baasje.
Op een dag kon Kane niets meer met zijn achterpoten, ze waren er mee gestopt. Kane was al erg oud, te oud voor een operatie. Hij was continu in pijn, de pijnstillers konden helaas niet alle pijn doen verdwijnen…

waterhond

Het baasje van Kane is een echte doorzetter en ging opzoek naar een nieuwe manier om de pijn te verlichten.
Al snel kwam hij erachter dat wanneer Kane in het water was hij zich een stuk beter voelde, dit was de enige manier voor het arme oude beestje om te kunnen ontspannen. ‘’Water therapie’’ is iets wat vaker wordt gedaan bij honden en schijnt erg effectief te zijn bij veel pijngevallen bij oudere honden of bij revalidatie na een operatie.

In het zwembad wordt Kane gewichtsloos waardoor er geen druk meer op zijn achterpoten is, de pijn verdwijnt.
Het was niet alleen voor Kane een verlichting, ook zijn baas en familie was erg opgelucht iets te hebben gevonden waardoor de lieve viervoeter even geen pijn meer heeft en tot rust kan komen.

Bekijk snel het filmpje waarin je zijn baasje en Kane in het zwembad ziet, mijn hart smolt!

Het beste gedeelte van dit verhaal? Na meerdere dagen water therapie te hebben gedaan sterkte de poten van Kane dusdanig aan dat hij weer kan staan, hij loopt zelfs weer kleine stukjes!
‘’We weten niet hoelang Kane nog bij ons is, maar zolang hij er is doe ik er alles voor om ervoor te zorgen dat hij het beste leven heeft wat mogelijk is.’’ Verteld zijn baas.

Wat vind jij? Reageer hieronder: