Als je een hond hebt ben jij al baasje verantwoordelijk over de gezondheid van jouw hond. En het lijkt alsof je daar niet heel veel invloed op kunt uitoefenen maar dan vergis je je echt. Er zijn namelijk veel manieren om de gezondheid van jouw hond te stimuleren.

Het is namelijk heel erg goed en belangrijk om je hond zo nu en dan te masseren. Het helpt niet alleen bij fysieke gezondheid maar ook de mentale. Er zijn namelijk altijd bepaalde plekken op het lichaam die aandacht nodig hebben, net zoals bij mensen. Het masseren op deze bepaalde plekken kan voor onder andere voor de organen enorm goed zijn. Als je even naar beneden scrollt kun je alle verschillende manieren van masseren zien en voor welk lichaamsdeel het goed is. Wij helpen je een handje in de wereld van de gezondheid van honden, let goed op!

Vraag 1 is natuurlijk, hoe masseer ik mijn hond?

mass

Volgens het Modern Dog magazine kan het masseren van je hond super makkelijk zijn.

“Gebruik het platte vlak van je hand en raak zachtjes delen van het lichaam van je hond aan. Concentreer je op wat je voelt en schenk aandacht aan alle lagen, van het haar tot de huis, vet, spieren tot aan de botten toe”

1. De maag en het zenuwstelsel

mas1

Masseren van het hoofd kan een enorm goede werking hebben op de gezondheid van de maag en het zenuwstelsel. Masseer vooral de punten rondom de ogen.

2. Stress en angst

mas2

Schenk altijd wat extra aandacht aan de oren van de hond, deze hebben veel aandacht nodig omdat ze te maken hebben met angst en stress. Masseer je hond bij de oren en hij of zij wordt helemaal rustig, echt een aanrader!

3. Rusteloosheid en hyperactiviteit

mas3

In het blauw aangegeven deel van het lichaam zie je waar je de hond moet masseren. Als je hem op de rug masseert heeft dit invloed op de rust die hij/zij in het lichaam heeft.

4. Gezonde gewrichten en infecties

mas4

Alles wat honden doen gaat samen met het gebruik van de benen. Spelen, rennen en lopen, overal zijn de benen voor nodig. Het masseren van de benen is dus cruciaal!

5. Een gezond hart!

mas5

Het masseren van dit gebied is niet alleen goed voor het hart, het is ook enorm goed voor de doorbloeding en de bloed circulatie!

6. Flexibiliteit en beweging

mas6

Om jouw hond scherp te houden en de flexibiliteit en de beweging in z’n algemeen op pijl te houden moet je hem masseren bij de achterste benen, ze vinden dit heerlijk!

En het allerbeste? Het hele lichaam masseren uiteraard

mas7

Het masseren van jouw lieve hond heeft alleen maar voordelen en het is dus goed om dit meerdere keren per week te doen voor zijn algehele gezondheid. Daarnaast genieten ze er ook nog enorm van, dubbel winst dus! Vergeet deze methodes vooral niet te delen met alle hondenliefhebbers!

Wat vind jij? Reageer hieronder: