Vanaf jongs af aan was de grootste droom van Madeleine Stuart om model te worden. Madeleine is een bijzonder meisje want het heeft het Syndroom van Down.. Ondanks dit is dit negentien jarige Australische meisje een model geworden. En wel eentje met meer dan een half miljoen volgers op sociale media, wat een inspirerend verhaal…

Model

Afgelopen september was Madeleine officieel het allereerste model met het Syndroom van Down die mee mocht doen aan de New York Fashion Week.
Inmiddels is de jonge vrouw al naar Zweden gegaan voor haar eerste prijs, een prijs voor inspirerende mensen met een handicap.

‘’Dit is de eerste keer dat wij in Europa zijn, we hebben enorm veel zin in e uitreiking! We komen nèt uit de Verenigde Staten waar Maddy een paar shows heeft bijgewoond, hierna moeten we weer door naar Berlijn. De agenda staat al helemaal vol tot december volgend jaar!’’ Verteld Rosanne Stuart, de moeder van ‘’Maddy’’, aan een lokale krant.

HM1

Madeleine was altijd al populair op school, ze had veel vrienden en iedereen kon het goed met haar vinden. Nu, naast alle vrienden van school, heeft ze ook een enorme fan base opgebouwd op het internet die haar dagelijks volgen op social media!

‘’Toen Maddy opeens op internet veel bekendheid kreeg zeiden mensen dat ons leven nooit meer hetzelfde zou zijn. We hebben altijd al een erg actief leven gehad maar ik had nooit gedacht dat we de wereld zouden over reizen voor allerlei fashion shows!’’ Zegt Rosanne.

HM2

Hoewel Madeleine nu erg bekend is op het internet komt er met roem altijd kritiek mee. Zo zeggen sommige mensen dat de mode wereld haar gebruikt om haar handicap. Rosanna is het hier niet mee eens. ‘’Kom maar eens vijf minuten met ons doorbrengen en dan weet je wel hoe het zit! Maddy heeft de touwtjes in handen en als ze iets niet wilt doen dan doet ze het ook ècht niet.’’ Zegt haar moeder terwijl zij onderweg zijn naar de prijsuitreiking in Stockholm, Zweden.

HM3

Madeleine is echt een inspiratie als je het mij vraagt, als je iets wilt ga er dan gewoon voor! Niks kan je dan nog tegenhouden om te kunnen doet wat je het liefste doet! Vind jij het verhaal van Maddy ook zo mooi? Deel dit dan met je vrienden op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: