Prem Kumar uit New Delhi, India, trekt dagelijks duizenden mensen naar zijn etenswagen, en niet alleen omdat het eten zo lekker smaakt…
Prem heeft zijn eigen viskar op straat, die al jaren in de familie zit, en die razend populair is onder de lokale mensen maar ook inmiddels voor toeristen een ware attractie is geworden. Het heeft te maken met de manier waarop Prem zijn vis frituurt.

HandenKoken

Toen ik het filmpje voor het eerst bekeek schrok is best wel, meneer Kumar steekt namelijk zonder na te denken zijn hand in de kokende olie. Olie die zo’n 200 graden is!! Naarmate het filmpje verder afspeelt zie je dat hij het vaker doet, het is iets wat hoort bij zijn act van het koken. Het is iets wat hij van zijn vader heeft geleerd. Na wat research blijkt dat de gave iets is wat iedereen zou kunnen doen, mits je het durft natuurlijk…

Bekijk snel het filmpje:

Waarom verbrand Kumar zijn handen nou niet? Natuurkunde! Wat Kumar hier demonstreert is het ‘’Leidenfrost’’ effect. Hij beschermt zijn handen door eerst zijn handen in koud water te dopen voordat hij ze in de hete olie laat zakken.
Het koude water wordt stoom wanneer de handen in de kokende olie worden gedaan wat voor een beschermende laag zorgt, je kunt voor heel even je handen in de olie dopen!

Desalniettemin is het geweldig om te zien vindt je niet?! Ik snap wel waarom Prem zoveel bekijkt heeft! Deel dit bericht op je Facebook pagina.

Wat vind jij? Reageer hieronder: