Gember wordt in Nederland niet of nauwelijks dagelijks gegeten, maar als je dit leest zal dat wellicht bij sommigen gaan veranderen. Bij mij in ieder geval wel, toen ik hoorde hoe goed gember is voor jouw lichaam. Daarnaast is het ook heel lekker om bij warme gerechten te eten, maar het is ook vloeibaar prima te drinken.. Denk aan gemberthee en gemberbier, probeer het eens uit! In de Aziatische keuken wordt het heel veel gebruikt, onder meer omdat het zo goed voor je is. Maar niet alleen in de keuken, ook in de geneeskunde zijn ze fan van gember, en na dit artikel zul je begrijpen waarom dat is.

Ingwertee

Ik zal even een paar feitjes over gember voor jou op een rijtje zetten.

1. Gember helpt goed tegen verkoudheid

Gember werkt ontstekingsremmend, dit komt door de actieve stof genaamd Gingerol. Door deze stof wordt het risico op infecties zwaar verminderd en helpt tegen misselijkheid en verkoudheid. Onder meer misselijkheid tijdens zwangerschap (daar zullen velen van jullie last van hebben gehad) kan het zwaar verminderen.

2.Gember is goed voor het hart

Gember verlaagt het cholesterol enorm blijkt uit verschillende onderzoeken. Op deze manier kan de kans op hart en vaatziekten dus enorm verminderen, win win situatie! Vol aan de gember dus! In een studie waarbij 85 mensen werden getest, allen met een te hoog cholesterol, verminderde 3 gram gemberpeder het gehalte zwaar aantoonbaar!

3. Gember is goed voor de maag

Gember is ook een klassiek huishoudmiddeltje bij buikgriep of andere maagklachten. Het verminderd een opgeblazen gevoel, verbetert en versneld de spijsvertering en kan helpen bij diarree.

gember2

4. Het helpt bij de spijsvertering

Het zorgt dat het voedsel dat je binnen krijgt sneller verteerd wordt, honger is makkelijker te weerstaan. Hierdoor zul je dus vanzelf afvallen op een natuurlijke manier.

Ben jij ook al om? Vol aan de gember met z’n allen voor een gezonder leventje

gember1

Wat vind jij? Reageer hieronder: