De laatste nachten heb ik het super warm door dat lekkere weertje. Een beetje afkoeling kan dan echt geen kwaad. Maar een airco systeem is vrij duur.. En ze stoten daarnaast vaak ook veel C2 en zwaveldioxide uit, niet erg fijn voor het broeikaseffect. Maar als je jouw eigen airco maakt heb je daar geen last van. Dit is een slimme, makkelijke en fijne oplossing! Wat heb je nodig? Een grote koelbox, een elleboog in pvc, boormachine en/of een figuurzaag en een ventilator.

De zelfgemaakte airco is bovendien in no time klaar en blaast vijf uur lang lucht van 5°C in de kamer. Het is heel simpel: maak eerst twee gaten van de juiste grootte in het koelbox-deksel. Bevestig vervolgens de elleboog in pvc en de ventilator in het juiste gat. Vul je koelbox met ijs en… de airco is klaar voor gebruik!

De zelfgemaakte airco werkt het best bij droog weer omdat droge lucht sneller afkoelt dan vochtige lucht. Hoe dan ook liggen de kosten altijd lager dan een echt airco-systeem dat eigenlijk volgens hetzelfde principe werkt. Super handig en ook nog eens leuk voor de creatievelingen onder ons! Bekijk hieronder hoe het in de praktijk werkt en DEEL dit creatieve project met je vrienden op Facebook – ze zullen je met dit warme weer zeer dankbaar zijn.

Wat vind jij? Reageer hieronder: