Veel mensen zijn er dol op, lekker in het weekend marktjes aflopen op zoek naar leuke spulletjes. Je ontdekt zoveel mooie dingen tussen alle ‘troep’. Het komt niet vaak voor dat je echt iets geweldigs tegenkomt maar heel af en toe kan je geluk hebben. En dit verhaal is er eentje om in te lijsten, een familie uit New York vond het meest ongelooflijke ooit tijdens een garage sale..

Ze liepen rond op een kleine vlooienmarkt in 2007 toen ze een kleine, witte schaal voor maar 3 dollar tegenkwamen. Ze vonden het een mooie schaal om thuis neer te zetten en besloten het te kopen. Maar ze hadden nog geen idee wat voor top deal ze hadden gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De familie kwam thuis en besloten de schaal in het huis neer te zetten zonder ook maar enig idee te hebben waar hij vandaan kwam. Zo stond de schaal daar voor enkele jaren en niemand keek op of om. Op een dag keek de vader naar de schaal en bedacht opeens dat het misschien wel zo kon zijn dat de schaal meer waard was dan de 3 dollar die ze ervoor hadden betaald.

Ze brachten de schaal naar een professional om er even naar te kijken, en wat bleek nou? De schaal was maar liefst 1000 jaar oud en kwam uit het Chinese rijk. Wow, als dat geen fijne verrassing is.. De professional was ook in shock en had nog nooit zoiets gezien!

Er was maar 1 ander exemplaar bekend in de wereld.. En waar die stond? In een van de duurste musea ter wereld, het British Museum Londen. Wat een sprookjesverhaal. Want wat bleek nou, het schaaltje was iets meer waard dan die 3 dollar.. maar liefst $2,225,000. Dus voortaan weet je het, goud is overal te vinden zelfs tussen ‘troep’.

Wat vind jij? Reageer hieronder: