Dit is Rosalia Lombardo, iedereen kent haar als de “Slapende Schoonheid”. In 1900 mensen werden sommige mensen die overleden waren gebalsemd op een speciale manier, om het lichaam goed intact te houden voor de komende jaren.

Alfredo Salafia was een van de beste mensen die de lichamen intact kon houden door ze direct in te balsemen na het overlijden. Rosalia Lombardo wordt beschouwd als de beste gebalsemde mummie met het behoud van haar oorspronkelijke uiterlijk.

rosalia-lombardo-mummia-default

dead-child-1

Na het overlijden aan een longontsteking gebeurde er iets heel vreemds met haar dat enorme aandacht in de media trok. De mythe over een “Slapende Schoonheid” bestaat al tientallen jaren als het meisje dat is overleden in 1920 en nog steeds haar ogen open en dicht doet. Sommigen zeggen dat ze nog leeft, maar ik vraag me af of het mogelijk is na zoveel jaar..

dead-child

Volgens Dario Piombino-Mascali, de curator van de kapucijner Catacomben in SiciliĆ« is het allemaal flauwekul en verzonnen. Hij verklaarde dat de genomen foto’s een optische illusie zijn, geproduceerd door het licht dat filtert door de zijruiten, die de hele dag veranderen.

Ik zou heel graag willen geloven dat de Mythe nep is, maar als je alle foto’s en het filmpje bekijkt zie je toch echt iets bewegen. Deel jouw gedachte over dit bizarre verhaal door hieronder te reageren of op de Facebook knop te drukken.

Wat vind jij? Reageer hieronder: