Een feestje voor je smaakpapillen: zo maak je de lekkerste romige champignons

Wij zijn dol op champignons en vinden het daarom maar wat leuk -en heerlijk- om nieuwe recepten uit te proberen. Dit recept voor romige champignons deed ons hunkeren naar meer. Echt slank is het niet, maar het zijn de calorieën zeker waard.

Ingrediënten
2 á 3 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur
Halve gele ui, gesnipperd
2 eetlepels Dijonmosterd
Snufje zout en peper naar smaak
Snuf cayenne
Snuf nootmuskaat
1 eetlepel bloem
220 gram champignons
120 milliliter slagroom
Bieslook, fijngesneden, om te serveren
Peterselie, fijngesneden, om te serveren

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de champignons en plaats deze in de ovenschaal.
Verdeel de boter over de champignons.
Roer de ui, Dijonmosterd, zout, peper, nootmuskaat en bloem door de slagroom.
Schenk het slagroommengsel over de champignons heen.
Doe de ovenschaal in de oven voor 45 minuten. Roer na 20 minuten even door de champignons heen.
Serveer het gerecht met wat verse bieslook en peterselie. Heerlijk voor op stokbrood!
Geniet ervan!