Soms gebeuren er van die vreemde dingen die wel wilt weten maar ook weer niet.. Dit is een gebeurtenis die leidt tot een vreselijke ontdekking. Het speelde zich allemaal af in Washington, United States. De ouders van een kleintje konden hun oren niet geloven toen het kind vertelde dat er s’nachts iemand tegen hem praatte. De ouders geloofden er niks van maar gingen toch op onderzoek uit.. Het bleek dat het in ieder geval geen spook onder het bed was maar het kindje had toch gelijk..

spoken

Want wat bleek nou? Een onbekende persoon had de babyfoon gehackt van het stel. Hij bespioneerde de kleine man wanneer zijn ouders weg waren en hij zei de gekste dingen. Dingen zoals: “Wakker worden kleintje, papa zoekt naar je.”

Maar hij zei nog meer vreselijke dingen. Jay, de vader van de kleine Sam, hoorde op een nacht wat er aan de hand was en realiseerde zich dat het om de babyfoon ging.

Ze besloten mee te luisteren wat de onbekende man te melden had en de ouder schrokken zich een hoedje natuurlijk. Ze namen direct contact op met de bedenkers en makers van de babyfoon, het bedrijf Foscam. Het hacken van een babyfoon bleek veelste makkelijk te zijn.. Dit vreselijke verhaal is er eentje die elke ouder in zijn hoofd moet knopen. Want dit gebeurt vaker dan men verwacht. Want het gebruik van Wifi leek zo’n goed idee van de makers, maar ze vergaten dan het de deur voor hackers wagenwijd open zette.

Wat kun jij als ouder hier nou tegen doen?

Ten eerste is het een mogelijkheid om een ouderwetse babyfoon te kopen zonder enkele internet verbinding, maar ook het wachtwoord van de camera is te vervangen waardoor het niet meer overeen komt met het Wi-Fi wachtwoord, dit lijkt ons de beste stap om te ondernemen zodat je nog wel de Wi-Fi kunt gebruiken! Like en deel dit bericht voor andere ouders!

Wat vind jij? Reageer hieronder: