Toen Patrick Hughes in 1988 werd geboren waren zijn ouders in tranen. Hij werd namelijk zonder ogen geboren en met te korte spieren waardoor zij vanaf zijn geboorte altijd verminkt zal zijn. Zijn vader, die er naar uitkeek om alles met zijn zoon te kunnen doen later, wist meteen dat ook zijn leven voor altijd veranderd zou zijn.
Patrick belande al snel in een rolstoel en had een moeilijke start in het begin van zijn leven, toch weerhield zijn beperking zich van zijn grootste passie. Muziek…

BlindePianist

Wanneer hij pas twee jaar oud was kon hij al verzoekjes spelen op de piano, dit terwijl hij blind was en nog niet eens bij de toetsen kon zo klein dat hij nog was! Hij wist liedjes te onthouden en snel te kunnen vinden tussen de toetsen op de piano. Zijn ouders kwamen zijn talent al gauw op het spoor en voor hij het wist trad hij al op voor publiek, wat een winnaar!

Toen hij naar de University of Louisville ging raadde zijn muziek leraar hem aan om bij het school orkest te gaan. Niemand wist hoe dat zou gaan, hij zat tenslotte in een rolstoel. Dankzij de hulp van zijn ouders slaagde hij erin om mee te kunnen spelen…

Dit is het verhaal van een jongen die boven alle verwachtingen trad en nu een succesvolle muzikant is, hij speelt zowel piano als de trompet. Bekijk zijn verhaal in de prachtige video hieronder:

Dit verhaal vulde mijn hart met warmte, het is geweldig om te zien dat hij zijn handicap helemaal niet doorheeft. Voor hem is het geen handicap maar iets wat nou eenmaal zo is, iets wat hem niet stopt in het leven! Raakte jij ook sprakeloos van het verhaal van Patrick? Deel dit verhaal dan op je Facebook pagina.

Wat vind jij? Reageer hieronder: