Tijgers staan misschien wel bovenaan de voedselketen, ze eten alles wat los loopt! Toch blijf ik mij verbazen over hoe de natuur in elkaar zit, als je het ene verwacht kan zomaar het andere gebeuren…

TijgerGeit

Voordat de geiten in het tijgerverblijf in het Primorsky Safari Park worden vrijgelaten nemen de medewerkers van het park nog eventjes afscheid. Ze hebben geen band met de geiten en geven ze ook geen namen, het is een snel afscheid voordat het dier wordt opgegeten door de tijgers. Het is nou eenmaal de natuur.

Recent gebeurde er wel iets heel merkwaardigs, een verse geit besloot namelijk niet bang rond te gaan rennen maar ging gewoon voor de tijger staan. Alsof ie helemaal niet bang was! En in plaats van dat Amur de tijger zijn klauwen zette in het dappere beest deed hij iets anders, hij zei hem vriendelijk gedag!

Amur wordt twee keer per week met levend voer beloond, maar sinds Timur (De geit kreeg na zijn actie WÈL een naam) vriendjes werd met de tijger eet Amur alleen nog maar rauw vlees!
De twee worden nu vaak zij aan zij gezien als dikke vrienden wandelend door het park. De medewerkers hebben geprobeerd de twee uit elkaar te halen maar Amur staat dit echt niet toe!

Bekijk hieronder de video van de twee merkwaardige vrienden!

Het idee achter het jagen op levend voor is niet voor leedvermaak van de verzorgers. Het moet het jachtinstinct van de tijger in leven houden…

Vindt jij ook niet dat de natuur vol verassingen zit? Deel dit bericht met je vrienden op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: