De laatste tijd komen er steeds meer oude recepten naar boven van onze grootmoeders. Appelazijn is weer helemaal populair en dit niet alleen vanwege de smaak, het is namelijk voor heel veel verschillende dingen goed voor je.

Appelazijn, ook wel appel cider genoemd, bevat namelijk heel veel goede voedingsstoffen. Een kleine greep van deze stoffen? Wat dacht je van vitamine A, B, C en E, bio-flavonoiden, calsium, ijzer, fosfor, kalium maar ook magnesium. Boordevol voedingsstoffen dus. Ik heb het onlangs gestest en het het werkt als een trein! Ik heb hier 9 redenen op een rij gezet waarom je iedere dag appelazijn zou kunnen gebruiken. Het is zo multifunctioneel namelijk!

apple

1. Verminderd brandend maagzuur

Heb je veel last van brandend maagzuur? Het helpt direct als je azijn gebruik, zuur bestrijden tegen zuur dus. Klinkt best gek maar het werkt perfect! Het helpt direct nadat je 2 theelepels appelazijn hebt ingenomen met een glas water.

2. Verzacht keelpijn.

Als je appelazijn mengt met honing en water is het niet alleen een lekker drankje, het is een wondermiddel tegen pijn in de keel.

3. Werkt geweldig tegen een verstopte neus

Meng twee theelepels appelazijn en meng het met een glas water. Knijp je neus dicht als je de smaak niet lekker vindt. Als je dit een aantal keer per dag doet is jouw verstopte neus binnen no time ontstopt.

apple2

4. Appelazijn is een wonder voor jouw haar

Gebruik appelazijn met water als nieuwe shampoo. Het is diep reinigend en werkt tegen haaruitval, roos en ook een vervelend jeukende hoofdhuid.

5. Bestrijd voetschimmel

Maak een voetenbadje van 1/4 appelazijn en 3/4 lauw/warm water en ga hier 10 minuutjes met je voeten inzitten. Als je dit een aantal keer per week doet is jouw voetschimmel snel weg, heerlijk!
apple3

6. Als je last hebt van spijsverteringsproblemen

Appelazijn zet het spijsverteringssysteem weer goed in werking. Bij krampen en diarree kun je het beste elke dag een beetje van dit middel verwerken in een drankje. Succes gegarandeerd!

7. Bij afvallen

Zie punt 6, als je elke dag een beetje appelazijn mengt met water stimuleert het de spijsvertering en de vetverbranding. Tip: doe dit als ritueel elke dag bij jouw ontbijt, weg met die winterkilo’s!

8. Helpt tegen een slechte adem

Niets vervelender dan een slechte en stinkende adem, vooral voor de mensen om je heen. Het goedje doodt bacterieen en zorgt voor een neutrale geur. Perfect als je een date hebt!

9. Wratten verwijderaar

Om dit natuurlijke middel tegen wratten te gebruiken heb je appelazijn, wattenschijfjes en pleisters nodig. Doe elke avond wat appelazijn op een wattenschijfje. Plaats het wattenschijfje tegen de wrat met behulp van de pleister. Je kunt de pleister de hele nacht laten zitten. Na 1 รก 2 weken is de wrat verdwenen.

Het soort appel azijn dat erg goed werkt is die van Fertilia, die kan je hier kopen en is niet duur.
Kende jij deze tips al? Ik gebruik het nu sinds een paar dagen en ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben.
Like en deel als jij dit ook gaat proberen! Het merk waarvan ik het gebruik heet Bragg, kijk op internet waar deze bij jou in de buurt te koop is!

Wat vind jij? Reageer hieronder: