Iedereen met huisdieren heeft het wel eens meegemaakt, je geliefde diertje is ziek en moet geholpen worden. Als het ernstig is moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts. Dit lijkt iets simpels, maar voor vele mensen in Nederland is dit een hele dure grap. En als je een minimuminkomen hebt is dit bijna onmogelijk te betalen.

hondje

Amsterdammers mogen vanaf Januari hun zieke huisdier gratis en voor niets naar de dierenarts brengen.
Het project heet ADAM: Amsterdamse Dierenhulp aan Minima. Wanneer de kosten voor een vervolgafspraak boven de honderd euro uitkomen, helpt de gemeente een handje mee met het betalen van een deel van de rekening. Er wordt in eerste instantie alleen begonnen met een proef van januari 2016 tot en met september 2016.

De gemeente betaalt 4 ton voor dit project en ik weet zeker dat er veel dieren gered zullen worden. We hopen dat het een succes wordt en we hebben diepe respect voor de gemeente Amsterdam. Is dit misschien een idee voor de rest van Nederland? Bijna 3 op de 4 dierenartsen doen mee aan het project. Het enige puntje van kritiek is dat veel mensen zeggen: neem geen huisdier als je er geen geld voor hebt. Hier is natuurlijk ook iets voor te zeggen, maar wij van ViralNext zijn toch erg blij dat de zielige diertjes nu wel geholpen kunnen worden.

Wat vind jij? Reageer hieronder: