Tijdens het winkelen kopen de meeste van ons vers fruit. Door de lekkere geur en de aantrekkelijkheid laten we ons erdoor verleiden, en leggen het zonder erbij na te denken in ons winkelwagentje. Op bijna al het fruit zijn kleine stickertjes te vinden, waar we in de eerste instantie niet op letten. Dat zou wel moeten, en wel om de volgende redenen.

Wist jij bijvoorbeeld dat ze gemaakt zijn van eetbaar papier? Ze zitten niet alleen op exotisch fruit als sinaasappels, maar ook op ons binnenlands fruit zoals appels en peren.

Vaak staat de naam van de producent erop, of die van de importeur, het land van herkomst of een PLU barcode. Heb jij je ooit afgevraagd waar die cijfertjes precies voor staan?

1. Wanneer de code op de vrucht staat die uit vier cijfers bestaat en begint met het cijfer 3 of 4, betekent het dat het product afkomstig is van de oogst van de tweede helft uit de twintigste eeuw, en dat er dus kunstmest bij is gebruikt. (je leest het goed!)

2. Als het fruitsoort een sticker heeft met een 5-cijferige code, beginnend met een 9, dan betekent het dat het op de traditionele wijze gekweekt wordt, als die van de afgelopen duizend(en) jaren, zonder het gebruik van kunstmest of pesticiden. Dit fruit noemen we tegenwoordig ecologisch.

3. Als het stickertje een 5-cijferige code heeft beginnend met een 8, dan betekent het dat het fruit genetisch gemodificeerd is. (De feiten liegen er niet om, genetische gemanipuleerd eten brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Google op “Jeffrey Smith” voor meer details een keiharde bewijzen voor de schadelijke gevolgen van GMO’s. Zie ook: www.seedsofdeception.com.) Zie onderstaande foto!

Als jij nou in de toekomst verantwoord fruit wil eten let dan goed op en vergeet je vrienden/familie niet op de hoogte te brengen van deze ernstige feiten!

Wat vind jij? Reageer hieronder: