We doen bijna elke dag zout in ons eten, maar vele van ons zijn zich er niet van bewust wat voor essentiƫle mineralen zout bevat, en dat het ons kan helpen bij verschillende gezondheidsproblemen.

Het blijkt dat zout, en in het bijzonder Epsom zouten, of magnesium sulfaat van nature een genezende werking hebben. Het leuke aan Epsom zout behandelingen zijn dat ze voornamelijk bestaan uit kalmerende baden, scrubs en pedicuren.

Hieronder zie je 7 manieren hoe je Epsom zouten kunt gebruiken:

1. Haar verzorging.

Word je haar snel vettig? Probeer dan om 2-3 eetlepels zout toe te voegen aan je shampoo en je zult verteld staan van het resultaat.

Je kan ook je eigen haar masker maken door je zout toe te voegen aan je conditioner. Verwarm het mengsel in een kom totdat het zout oplost, en masseer het vervolgens in je haar. Was het daarna na 20 minuten uit, en je zal zien dat je haar extra volume heeft gekregen.

Bekijk de volgende pagina voor meer tips!

2. Huid verzorging.

Je kan ook je eigen gezichtsscrub maken van kokosolie en zout.

Mix de kokosolie met het zout, breng het vervolgens in ronde bewegingen aan op de huid. Spoel het aan het einde af met warm water, en je zult zien dat je huid er gehydrateerd uitziet en dat de dode huidcellen verwijdert zijn.

3. Voet balsem.

Als je vaak staat tijdens je werk, krijgen je voeten het erg te voortduren. Geef jezelf daarom een pedicuren van Epsom zouten. Meng hiervoor de zouten met olijfolie en zeep in een schaal. Smeer vervolgens je voeten 1 tot 2 keer per week in met het mengsel, als onderdeel van de voet verzorging behandeling.

4. Het verlichten van pijn.

Het nemen van een bad met Epsom zouten zal de pijn in je lichaam kalmeren. Uit onderzoek is gebleken dat het magnesiumsulfaat helpt bij het verlichten van pijn bij kneuzingen en verstuikingen.

Bekijk de volgende pagina voor onze favoriete tips!

5. Maagzuur.

Wanneer je spijsvertering niet goed werkt, kan constipatie een groot probleem zijn. De magnesiumsulfaat in Epsom zouten werkt als een soort laxeermiddel, omdat er dan meer water richting de darmen gaat waardoor de ontlasting zachter wordt.

6. Verlichten van hoofdpijn.

Als je zware hoofdpijn hebt na een lange dag werken, ga dan in een bad met Epsom zouten. Het zoute water zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, waardoor de stress langzaam verdwijnt.

7. Eerste hulp.

Heb je een splinter hebt die je er niet uit kunt krijgen? Doe dan 2 theelepels Epsom zout in een glass met warm water, doe vervolgens je hand in het glass met water. Na 5 minuten zul je zien dat de splinter naar boven komt. Dit trucje is ideaal op het moment dat je geen pincet bij de hand hebt.

Het zout waarmee we koken is meestal 10% magnesiumsulfaat, dus dat kun je ook gebruiken!

Wat vind jij? Reageer hieronder: